Neden İtalyanca?
- İtalyanca, sanatın, modanın, sinemanın, tasarımın, müziğin ve mutfağın dilidir.
- İtalyanca Latinceden türemiştir ve İngilizce kelimelerin yaklaşık %60’ı Latinceden gelmektedir. Bu nedenle, İtalyanca bilmek diğer tüm Roman dillerini öğrenmeyi kolaylaştıracaktır.
- Yüksek nitelikli İtalyan ürünleri tüm dünyada tanınmakta ve “İtalya’da üretildi” etiketinin kaliteyi temsil ettiği herkes tarafından bilinmektedir.
- İtalyanca aynı zamanda müziğin de dilidir. Gittikçe daha fazla opera sanatçısı ve müzisyen bu dili öğreniyor. Mozart’ın operalarını neden Almanca değil de İtalyanca yazdığını hiç düşündünüz mü?
- UNESCO’ya (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) göre dünyadaki kültürel miras alanlarının çoğu İtalya’dadır.
- Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino gibi İtalyan Teknik Üniversiteleri en iyi uluslararası üniversiteler arasında yer almaktadır.
- İtalyanca gezegendeki en güzel dillerden biri olarak kabul edilmektedir.
- İtalya ve Türkiye’nin Türkiye’de bulunan birçok İtalya şirketiyle eski ve sağlam ticari ilişkileri vardır ve bunun tam tersi de geçerlidir.
“İtalyanlar, yeni bir dil edinen birinin ona ‘sahip olduğunu’ söylerler. Benim durumumda, İtalyanca bana sahip. İtalyanca damarlarımda kan gibi akarken gerçekten de farklı gözlerle görüyor, farklı kulaklarla işitiyor ve tüm duyularımla bu dünyayı hissediyorum…” Diane Hales’in “La bella lingua, my love affair with Italian, the world’s most enchanting language” adlı kitabından
Derslerimiz
101 Elementary: Bu ders, İtalyanca bilgisi olmayan mutlak yeni başlayanlar içindir. Dersin hedefleri, CEFR’nin* A1 seviyesinin hedefleriyle uyumludur.
102 Elementary: Bu ders İtalyancaya yeni başlayanlar için DEĞİLDİR, ancak temel bir dil bilgisi gerektirir. Lütfen derse kaydolmadan önce ilgili öğretim görevlisiyle konuşun. Dersin hedefleri, CEFR’nin A1 seviyesinin hedefleriyle uyumludur.
201 Pre–Intermediate: Bu ders alt-orta seviyede İtalyanca bilen öğrenciler içindir. Dersin hedefleri, CEFR’nin A2 seviyesinin hedefleriyle uyumludur.
202 Intermediate: Dersin hedefleri, CEFR’nin A2 seviyesinin hedefleriyle uyumludur.
301 Upper Intermediate: Bu ders orta düzeyde İtalyanca bilenler için uygundur. CEFR’nin B1 seviyesine karşılık gelir.
302 Upper Intermediate: Bu dersin sonunda öğrenciler CEFR’ye göre B2 seviyesine ulaşacaklardır.
*CEFR: Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı
Tüm dersler, öğrencilerin CILS (Bir Yabancı Dil Olarak İtalyancanın Belgelendirilmesi) kapsamında İtalyanca öğrenmede başarılı olmalarına yöneliktir.
Ders Kitapları
101, 102, 201, 202: L'Italiano all'Università 1, Edilingua
301, 302: L'Italiano all'Università 2, Edilingua
Önerilen: Italian- Turkish/Turkish–Italian Vocabulary (Zanichelli)
Koordinatör: Valentina Elmetti
E-Mail: velmetti@itu.edu.tr
Öğretim Görevlisi: Lina C. Augello
E-Mail: linaaugello@hotmail.it
Öğretim Görevlisi: Martina Leone
E-Mail: leone@itu.edu.tr