İngilizce hazırlık eğitimi vermek üzere 1983 yılından beri faaliyette olan İTÜ YDY, Maçka Yerleşkesinde bulunan tarihi kışlada hizmet vermektedir. Resmi TOEFL iBT Sınav Merkezi olarak kullanılan bilgisayar laboratuvarları, zengin kütüphanesi, konser salonu ve güçlü akademik kadrosuyla, Hazırlık Programları ve İleri İngilizce Programı kapsamında bulunan lisans havuz derslerinin yanı sıra, Seçmeli Diller Programı’nda yer alan Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Japonca dillerinin eğitimini de vermektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Programları, Nisan 2018 ile Nisan 2027 arasında CEA (Commission on English Language Program Accreditation) tarafından akredite edilmiştir ve İngilizce Dil Programları ve Kurumları için CEA Standartlarını kabul eder. CEA, ABD’deki Eğitim Bakanlığı tarafından ABD’deki İngilizce dil programları ve kurumları için ulusal olarak tanınan bir akreditasyon ajansıdır. Bu akreditasyon hakkında daha fazla bilgi için lütfen CEA, 1001 N. Fairfax Street, Suite 630, Alexandria, VA 22314, (703) 665-3400,  www.cea-accredit.org adresinden iletişime geçin.