Bu duyuru 2023 YKS ile Yerleşen Öğrenciler, Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrenciler ve Yurt Dışından Kabul Edilecek Asil Listesindeki Lisans Adaylarını ilgilendirmektedir.

İngilizce biliyorsanız ve geçerli bir sınav sonuç belgeniz bulunmuyorsa, 6-9 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İngilizce Yeterlik Sınavına girmeniz gerekmektedir. İngilizce Yeterlik Sınavına SİS üzerinden şu anda başvuru yapabilirsiniz.

İngilizce bilmiyorsanız, 13 Eylül 2023 tarihinde Düzey Belirleme Sınavına girmeniz zorunludur. Düzey Belirleme Sınavı kaydınız otomatik olarak yapılacaktır. Tüm öğrenciler sınava Maçka Kampüsünde girecektir. Düzey Belirleme Sınavı 09:00-16:00 arasında gerçekleştirilecektir. Sınava gireceğiniz sınıf ve sınav saatiniz yine bu sitede ilan edilecektir. Lütfen www.ydy.itu.edu.tr üzerinden duyuruları takip edin.