Bu duyuru yalnızca 2022 YKS ile Yerleşen Lisans Öğrencileri, Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrenciler ve Yurt Dışından Kabul Edilecek Asil Listesindeki Lisans Adaylarını ilgilendirmektedir. Diğer aday ve öğrenciler için başvurular kapanmıştır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı

2022 YKS ile Yerleşen Lisans Öğrencileri (UOLP Çift Diploma - Suny öğrencileri hariç), Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrenciler ve Yurt Dışından Kabul Edilecek Asil Listesindeki Lisans Adayları daha önce ilan edildiği üzere 03 - 04 Eylül 2022 (Saat 17:00'a kadar) tarihleri arasında İngilizce Yeterlilik Sınavı başvurularını yapabilirler. Bu öğrenci ve adaylar sınav ücreti ödemeyecektir. Sınav yerleri başvuruların tamamlanmasının ardından sınav öncesinde ilan edilecektir. Lütfen www.ydy.itu.edu.tr üzerinden duyuruları takip edin.

Kayıtlar https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/basvuru/   adresi üzerinden yapılacaktır.

Yeterlilik Sınavında ve öncesinde karşılaştığınız sorunlarla ilgili yardım bileti oluşturarak destek alabilirsiniz. Söz konusu işlem için http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > Sınavla İlgili Sorular kategorisi üzerinden bilet oluşturabilirsiniz.

(UOLP Çift Diploma - Suny Öğrencileri, İngilizce Yeterlilik Sınavına girmemektedir. Bu öğrenciler aşağıdaki Düzey Belirleme Sınavı bölümünü okumalıdır.)


Düzey Belirleme Sınavı
(Tüm Lisans Hazırlık ve UOLP Çift Diploma - Suny Hazırlık Öğrencileri İçin)

Hazırlık okuyacak olan tüm öğrencilerin (Elinde geçerli bir sınav sonuç belgesi bulunmayan ve İngilizce Yeterlilik Sınavına girmemiş olan öğrenciler ile 7-9 Eylül 2022 İngilizce Yeterlilik Sınavında başarısız olan öğrenciler) 12 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Düzey Belirleme Sınavına katılmaları zorunludur. Düzey Belirleme Sınavı için başvuru alınmayacak olup, sınav saatleri ve yerleri Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından sınav öncesinde ilan edilecektir. Lütfen www.ydy.itu.edu.tr üzerinden duyuruları takip edin.


Hatırlatma:

Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin İzlenecek Adımlar

Yeni Kayıt Yaptıran UOLP Öğrencileri İçin İzlenecek Adımlar

Yabancı Diller Yüksekokulu