Ağustos 2022 Yeterlilik Sınavı detaylı sonuçları için tıklayınız.

Sonuçlar aşağıdaki yeterlilik sınav sonucu sorgulama sayfasından da görüntülenebilir. İTÜ öğrencileri öğrenci numaraları, Yüksek Lisans başvurusu yapmış olan adaylar aday numaraları, diğer kişiler ise sınav kayıt numaralarıyla sonuçlarını görüntüleyebilirler. (Aday ve kayıt numaraları ile sorgulama yapılacak olması halinde bu numaraların başına 9 haneye tamamlanacak şekilde sıfır eklenmelidir.)

 Yeterlilik Sınav Sonucu Sorgulama Sayfası 

1. Oturum Puanı Language Comprehension ve Reading bölümlerine,
2. Oturum Puanı Listening ve Writing bölümlerine karşılık gelmektedir.

 

İtiraz süreci sonuçların açıklanmasıyla başlamış olup, 27 Ağustos 2022 Cumartesi saat 17:00 itibarıyla sona erecektir. İtirazlar yalnızca İTÜ Yardım üzerinden alınacaktır. Bunun haricindeki kanallardan yapılan itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Sınav notuna itiraz eden öğrencilerimizin yalnızca "Writing" bölümleri yeniden değerlendirilir.

http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > İtiraz Başvuruları kategorisi üzerinden bilet oluşturup Writing puanınıza itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. İlgili bilette Adınız, Soyadınız ve Öğrenci/Aday/Kayıt Numaranız mutlaka yer almalıdır.

İtiraz başvuruları toplu olarak değerlendirilecek olup buna ilişkin gerekli duyuru web sitemizde yapılacaktır.

Yabancı Diller Yüksekokulu