BU BİLGİLENDİRME ŞU ANDA HAZIRLIK SINIFINDA DERS ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİNDİR. 

20-28 Ocak 2021 tarihleri arasında SİS üzerinden başvuru yapan adayları ilgilendirmemektedir.

2020-2021 Güz Dönemi Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı 08 Şubat 2021 - Saat 10:00'da çevrim içi olarak tek oturum halinde gerçekleştirilecektir. Gerekli olan başarı şartlarını karşılayarak İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi için tıklayınız.

Sınava girmeye hak kazanan öğrencilerimizin aşağıdaki talimatları uygulayarak Elma sınav platformunda en geç 31 Ocak 2021 Saat 22:00’ye kadar hesap oluşturmaları gerekmektedir. Sınava katılmak için Elma sınav platformunda hesap açılması zorunludur.

Elma Sınav Platformunda Hesap Oluşturma

Hazırlık öğrencilerimizin Elma sınav platformunda hesap oluştururken mutlaka @itu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerini kullanmaları gereklidir. İTÜ e-posta adresi ile hesap açmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Elma hesabı oluştururken takip edilmesi gereken adımlar için tıklayınız.

Yeterlilik Sınavı Sistem Gereksinimleri

  • Sınava bilgisayar üzerinden güncel sürümlü Chrome tarayıcısı ile girilmesi gerekmektedir.
  • Tarayıcı üzerinde pop-up’lara izin verilmesi gerekmektedir. Talimatlar için tıklayınız.
  • Sınav aynı anda yalnızca tek pencerede açık olmalıdır. Herhangi bir problem durumunda (sayfanın eksik yüklenmesi, internet kopması, elektrik kesilmesi vb.) mevcut pencereyi kapatıp tekrar giriş yapıp sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Listening bölümü için kulaklık veya hoparlör gerekmektedir.
  • Sınavda VPN kullanılmamalıdır.

 Yeterlilik Sınavı Kuralları

  • Sınav, belirtilen günde saat 10:00’da erişime açılacak olup, saat 12:00’de kapanacaktır.
  • Sınava geç giriş yapılması, adaylara kullanabilecekleri sınav süresinde kayıp olarak yansıyacaktır.
  • Sınav sorularının cevaplanması tamamlanmadan sınav süresinin bitmesi durumunda mevcut cevaplarınız otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Sınav yazılımının arayüzü İngilizce'dir.
  • Sınavda geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Reading bölümünde her soruyla beraber ilgili Reading metni görüntülenecektir.
  • Listening sırasında not alabilmeniz için yanınızda müsvedde kağıdı ve kalem bulundurmanız gerekmektedir. Dinleme metninde geçecek önemli başlıklar dinlemeyi yaptığınız ekranda yer alacaktır.
  • Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan adaylar sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.
  • Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınava giremeyen veya sınavını tamamlayamayan öğrenciler için 11 Şubat 2021 Saat 10:00'da yine çevrim içi olarak tek oturum halinde telafi sınavı yapılacaktır.
  • Sınav sırasında kayıt altına alınan veriler gerektiği durumlarda üniversitenin yetkili komisyonunca incelenecektir. Bu incelemelerde; kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilirse, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre işlem yapılacaktır.
  • Sınav tek oturum halinde gerçekleştirileceğinden toplamda 100 üzerinden 60 ve üzeri alan lisans öğrencileri başarılı sayılırlar. 
  • Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

  

Sınav İçeriği

Online sınavda uygulanacak olan içerik ve süre dağılımları tabloda gösterildiği gibidir.

İTÜ YDY Yeterlilik Sınavı Soru Dağılımları

Soru Sayısı

Soru Puanı

Toplam Puan

Language Comprehension

10

1.5

15

Reading Comprehension

15

3

45

Listening

5

4

20

Writing

1*

20

20

Toplam

100

Toplam Süre (dakika)

120

* Writing bölümünde öğrencilerimizden Essay olarak Introduction ve Body 1 paragraflarını yazmaları istenecektir. Öğrencilerimizden toplamda 125-150 kelime yazmaları istenecektir.


Daha önce çıkmış İngilizce Yeterlilik Sınavı soruları için tıklayın.

Yeterlilik Sınavında ve öncesinde karşılaştığınız sorunlarla ilgili yardım bileti oluşturarak destek alabilirsiniz. Söz konusu işlem için http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > Sınavla İlgili Sorular kategorisi üzerinden bilet oluşturabilirsiniz.

LÜTFEN SINAV SÜRECİNDE YAPILACAK DUYURULARI DEVAMLI OLARAK BU WEB SİTESİ ÜZERİNDEN TAKİP EDİNİZ.

Yabancı Diller Yüksekokulu