Hazırlıktan muaf olabilecek seviyede İngilizce bilgisi olup üniversite kaydını yeni yapmış olan lisans öğrencilerimizin http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ adresi üzerinden ücretsiz İngilizce Yeterlilik Sınavı kaydı yapmaları gerekmektedir. E-devlet üzerinden gelen kayıtlar, ertesi gün üniversitemizin sistemine düşmekte ve onaylanmaktadır. Öğrencilerin e-devlet kaydından bir gün sonra sınav kaydı (Hazırlıktan muafiyet için gerekli olan İngilizce Yeterlilik Sınavı) açılabilmektedir. “Kayıt bulunamadı” uyarısı, e-devlet üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz kaydınızın henüz üniversite sistemine yansımadığı anlamına gelir.

Seviye Belirleme Sınavı içinse herhangi bir kayıt alınmayacak olup İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeyenlerin ya da girip de başarısız olanların Seviye Belirleme Sınav kaydı, başvuru gerektirmeden otomatik olarak yapılacaktır ve buna ilişkin bilgilendirme websitemiz üzerinden ilan edilecektir. Seviye Belirleme Sınavına katılım zorunludur (Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler hariç).

Online İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları 1 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup 9 Eylül 2020 saat 17:00’de sona erecektir. Kayıtlar, http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ adresinden alınacaktır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı giriş bilgileri (kullanıcı adı, şifre ve sınav bağlantı adresi) e-posta üzerinden iletileceği için, elektronik ortamda başvuru yapılırken, adayların, e-posta bilgilerini doğru bir şekilde yazdığından emin olması gerekmektedir.

(Bu kısım, yeni lisans kaydı yapmış olan öğrencilerimizi ilgilendirmemektedir; bu öğrencilerimizin İngilizce Yeterlilik Sınavı kaydı ücretsiz alınacaktır.) Elektronik ortamda başvuru yapıldıktan sonra sınav ücreti 1 Eylül 2020- 9 Eylül 2020 saat 17:00 arası Vakıflar Bankası şubelerine giderek veya Online Havale / EFT üzerinden ödenmelidir. Şubede veya Havale / EFT üzerinden ödeme yapılırken,  açıklama kısmına sadece “Kayıt No, Adı Soyadımutlaka yazılmalıdır. Kayıt No, İngilizce Yeterlilik Sınavı için elektronik ortamda başvuru yaptığınızda verilen numara olup Aday No ya da Öğrenci Numarası değildir. 

NOT : İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI KAYITLARINDA KULLANILAN VAKIFLAR BANKASI HESAP NUMARASI DEĞİŞMİŞ OLUP, ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLAKA GÜNCEL HESAP NUMARASINA ÖDEME YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

İngilizce Yeterlilik Sınav Tarihi : 16 Eylül 2020
Telafi Sınavı Tarihi : 18 Eylül 2020


Not : Telafi sınavına, 16 Eylül 2020 tarihli sınava girmeyen ya da bu sınavda teknik aksaklık yaşadığı tespit edilen öğrenciler girebilecektir.