Sevgili Öğrencilerimiz,

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz üniversitemize hoş geldiniz. Hepinize başarılı bir üniversite yaşamı diliyoruz.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin online İngilizce Sınavlarıyla ilgili izlemeleri gereken yol için tıklayınız.

2020-2021 Akademik Yılı Online İngilizce Yeterlilik Sınavı tek oturum halinde 16 Eylül 2020 tarihinde Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek şekilde gerçekleştirilecektir.
  
Söz konusu sınavın başvuruları 1-9 Eylül 2020 tarihlerinde alınacaktır ve sınav başvusuna ilişkin bilgilendirme 1 Eylül 2020 tarihinde bu sayfada yapılacaktır.

İTÜ Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sınav Uygulama Esasları ve İTÜ Rektörlüğü bünyesince alınan karar gereği; bu sınavlara, kamerası ve mikrofonu çalışan bir bilgisayardan Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılabilecektir. (Tabletten veya telefondan giriş yapılamayacaktır.) Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınavı tamamlayamayan veya sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler için aynı platformda ve aynı biçimde 18 Eylül 2020 tarihinde (saat 10:00) telafi sınavı yapılacaktır. Telafi sınavına yalnızca 16 Eylül 2020 tarihli sınava girmeyen ya da bu sınavda teknik aksaklık yaşadığı tespit edilen öğrenciler girebilecektir.

Sınavda kullanılacak yazılımla ilgili bilgilere buradan erişilebilir. Sınavda kullanılacak bilgisayarın ortam kontrollerinin sınava girmeden önce bu bağlantı üzerinden test edilmesi önemle tavsiye edilir.

YÖK'ün ilgili yazısı uyarınca; dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere, başvurdukları takdirde, kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişim imkânı sağlanabilecektir. 

Sınavla ilgili detaylı bilgiler ve sınav kuralları için web sayfamızı takip ediniz.

Yabancı Diller Yüksekokulu