Sevgili Öğrencilerimiz, 

Ağustos 2020 Online Yeterlilik Sınavı tek oturum halinde 17 Ağustos 2020 tarihinde (saat 10:00) Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek şekilde gerçekleştirilecektir.

İTÜ Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sınav Uygulama Esasları ve İTÜ Rektörlüğü bünyesince alınan karar gereği; bu sınavlara, kamerası ve mikrofonu çalışan bir bilgisayardan Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılabilecektir. (Tabletten veya telefondan giriş yapılamayacaktır.) Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınavı tamamlayamayan veya sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler için aynı platformda ve aynı biçimde 19 Ağustos 2020 tarihinde (saat 10:00) telafi sınavı yapılacaktır. Telafi sınavına yalnızca 17 Ağustos tarihli sınava girmeyen ya da bu sınavda teknik aksaklık yaşadığı tespit edilen öğrenciler girebilecektir.

Sınavda kullanılacak yazılımla ilgili bilgilere buradan erişilebilir. Sınavda kullanılacak bilgisayarın ortam kontrollerinin sınava girmeden önce bu bağlantı üzerinden test edilmesi önemle tavsiye edilir.

Sınavda kullanılması gereken eklentinin istediği izinleri vermekten imtina eden öğrencilerimiz birebir online olarak planlanan sınava girebilecektir. Birebir online sınav belirlenecek farklı bir platform üzerinden Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek biçimde yapılacaktır. Bu sınavda öğrencilere öğretim görevlisi gözetiminde ekranda yazılı sorular yöneltilecek ve ses kaydı dinletilerek, öğrencilerin yazılı cevapları alınacak ve kaydedilecektir. Birebir online sınavın tarihi daha sonra duyurulacaktır. Birebir online sınavı tercih eden öğrencilerimizin kayıtlarını yaptırdıktan sonra (Kayıt Tarihleri olan 28 Temmuz - 12 Ağustos 2020 içerisinde) bir dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

YÖK'ün ilgili yazısı uyarınca; dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere, başvurdukları takdirde, kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişim imkânı sağlanabilecektir. 

Sınavla ilgili detaylı bilgiler ve sınav kuralları için web sayfamızı takip ediniz.

Yabancı Diller Yüksekokulu