DGS Ek Yerleştirme, Af ve Türkçe Yeterlilik Belgelerini Geç Teslim Eden Öğrenciler için Aylık Sınav 1 Duyurusu

by Melis Saylaç | Eki 27, 2022
DGS Ek Yerleştirme, Af ve Türkçe Yeterlilik Belgelerini Geç Teslim Eden Öğrenciler için Aylık Sınav 1 Duyurusu

DGS Ek Yerleştirme ile kayıt olan, yükseköğretim affından yararlanarak kayıt yaptıran ve Türkçe yeterlilik belgelerini 2022 güz dönemi başladıktan sonra teslim edip kayıt yaptıran öğrenciler 1 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan 1. Aylık Sınava girmek zorunda değillerdir. 

 

Bu öğrencilerin 1. Aylık Sınava girmemeyi tercih etmeleri durumunda P2, P3 ve P4 kurları için güz dönemi sonunda, P1 kurları için de bahar dönemi sonunda yapılacak olan telafi sınavına girmeleri zorunludur. 

 

1. Aylık Sınava girmeyi tercih eden öğrenciler not değişikliği yapmak için telafi sınavına girmeyi talep edemeyeceklerdir. 

 

1. Aylık Sınava girmeyip telafi sınavına girmek isteyen öğrencilerin 3 Kasım 2022 tarihine kadar Öğrenci İşleri’nde (Maçka Kampüsü Ana Bina 2. kat) bir form doldurup formu imzalamaları gerekmektedir. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Programları, Nisan 2018 ile Nisan 2027 arasında CEA (Commission on English Language Program Accreditation) tarafından tekrardan akredite edilmiştir ve İngilizce Dil Programları ve Kurumları için CEA Standartlarını kabul eder. CEA, ABD’deki Eğitim Bakanlığı tarafından ABD’deki İngilizce dil programları ve kurumları için ulusal olarak tanınan bir akredite ajansı olarak kabul edilmektedir. Bu akreditasyon hakkında daha fazla bilgi için lütfen CEA, 1001 N. Fairfax Street, Suite 630, Alexandria, VA 22314, (703) 665-3400, www.cea-accredit.org adresinden iletişime geçin.

cea

Sayılarla Yabancı Diller Yüksekokulu

İstanbul Teknik Üniversitesi

Öğrenci Sayısı 3127 Kişi

Program Sayısı 4 Program

Yabancı Dil 8 Dil

Sınıf Adedi110 Sınıf

Akademik Personel 182 Öğretim Görevlisi