TEMMUZ 2020 YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

Sevgili Öğrencilerimiz, Normal akademik takvimde 8-10 Haziran 2020 tarihleri için planlanan Yeterlilik Sınavının pandemi koşulları nedeniyle 25-27 Temmuz 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirileceği daha önce duyurulmuştu. Online Yeterlilik Sınavı tek oturum halinde 27 Temmuz 2020 tarihinde Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek şekilde gerçekleştirilecektir. Söz konusu online oturumda önceki yeterlilik sınavlarına göre soru adetlerinde azaltmaya ve sınav süresinde kısaltmaya gidilmiştir. İTÜ Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sınav Uygulama Esasları ve İTÜ Rektörlüğü bünyesince alınan karar gereği; bu sınavlara, kamerası ve mikrofonu çalışan bir bilgisayardan Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılabilecektir. (Tabletten veya telefondan giriş yapılamayacaktır.) Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınavı tamamlayamayan veya sınava girmeyen/giremeyen öğrenciler için aynı platformda ve aynı biçimde 29 Temmuz 2020 tarihinde telafi sınavı yapılacaktır. Telafi sınavına yalnızca 27 Temmuz tarihli sınava girmeyen ya da bu sınavda teknik aksaklık yaşadığı tespit edilen öğrenciler girebilecektir. Sınavda kullanılacak yazılımla ilgili bilgilere buradan erişilebilir. Sınavda kullanılacak bilgisayarın ortam kontrollerinin sınava girmeden önce bu bağlantı üzerinden test edilmesi önemle tavsiye edilir. Sınavda kullanılması gereken eklentinin istediği izinleri vermekten imtina eden öğrencilerimiz birebir online olarak planlanan sınava girebilecektir. Birebir online sınav belirlenecek farklı bir platform üzerinden Language Comprehension, Reading Comprehension, Listening, Writing bölümlerini içerecek biçimde yapılacaktır. Bu sınavda öğrencilere öğretim görevlisi gözetiminde ekranda yazılı sorular yöneltilecek ve ses kaydı dinletilerek, öğrencilerin yazılı cevapları alınacak ve kaydedilecektir. Birebir online sınavın tarihi daha sonra duyurulacaktır. YÖK'ün ilgili yazısı uyarınca; dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere, başvurdukları takdirde, MEB ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişim imkânı sağlanabilecektir. Sınavla ilgili detaylı bilgiler ve sınav kuralları için web sayfamızı takip ediniz. Yabancı Diller Yüksekokulu

Temmuz 2020 Yeterlilik Sınavı Başvuruları

2019-2020 Akademik Yılında Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık kaydı yapılmış olan öğrencilerin Temmuz Yeterlilik Sınavı için kayıt yaptırması gerekmemektedir. Bu öğrenciler, 2019-2020 Güz ya da Bahar Döneminde devamsızlıktan kalmış olsalar dahi, otomatik olarak sistem tarafından kaydedilecektir ve sınav giriş bilgileri daha sonra İTÜ uzantılı e-posta hesaplarına gönderilecektir. İTÜ uzantılı e-posta hesaplarına erişim sorunu yaşayan öğrencilerimizin, bu süre zarfında, gerekli önlemleri almalarını tavsiye ederiz. İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları 06 Temmuz 2020 saat 10:00 – 20 Temmuz 2020 saat 17:00 arası http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ adresinden alınacaktır. Elektronik ortamda başvuru yapılırken, adayların, e-posta bilgilerini doğru bir şekilde yazdığından emin olması gerekmektedir. (İTÜ'de kaydı bulunan beklemeli vb. öğrencilerin İTÜ e-posta adresleri sistem tarafından otomatik olarak alınmaktadır.) Elektronik ortamda başvuru yapıldıktan sonra sınav ücretinin 06 Temmuz saat 10:00 – 20 Temmuz 2020 saat 17:00 arası Vakıflar Bankası şubelerine gidilerek ödenmesi gerekmektedir. Bankaya ödeme yapılırken açıklama kısmına Kayıt No, Adı Soyadı ve “İngilizce Yeterlilik Sınavı Sınav Ücreti” ibaresi mutlaka yazılmalıdır. Kayıt No, İngilizce Yeterlilik Sınavı için elektronik ortamda başvuru yaptığınızda verilen numara olup Aday No ya da Öğrenci Numarası değildir. ATM veya EFT üzerinden ödeme yapmayınız. Vakıflar Bankası şubelerine gidip ödeme yapınız. Kayıtlar tamamlandıktan sonra, sınava giriş detaylarınıza (kullanıcı adı, şifre, vb.) ilişkin bilgilendirme İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinden ilan edilecektir.

Uzaktan Eğitim Hakkında Önemli Bilgilendirme

Sevgili Hazırlık Öğrencilerimiz, Bildiğiniz üzere 6 Nisan 2020 Pazartesi itibarıyla tüm İTÜ ailesi olarak uzaktan eğitime başlıyoruz. Uzaktan eğitim konusundaki tüm sorularınızın cevaplarını online.itu.edu.tr adresinde bulabilirsiniz ancak sizi en çok ilgilendiren ve mutlaka yapmanız gereken adımları sıralamak istedik: Uzaktan eğitim materyallerine erişim için İTÜ Ninova kullanılacaktır. ninova.itu.edu.tr adresine gidip, İTÜ kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak ders ve sınıf materyallerinizi görebilirsiniz. (Burada Moodle kullanıcı adınız ve şifreniz değil, İTÜ kullanıcı adınız ve şifreniz ile yani İTÜ e-posta/portal vb. şeylere girerken kullandığınız hesap ve şifre ile giriş yapacaksınız. İTÜ kullanıcı adı veya şifreniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.) Kampüs sekmesinde bulunduğunuz kur ve sınıf otomatik olarak gelecektir. Canlı uzaktan eğitim için Zoom sistemi kullanılacaktır. Hesap oluşturma, kurulum ve derse katılma süreçleri için lütfen aşağıdaki videoları izleyin. a) Zoom Hesabı Oluşturma b) Windows için Kurulum c) Mac için Kurulum d) iPhone/iPad için Kurulum e) Android Telefon/Tablet için Kurulum f) Uzaktan Eğitim Derslerine Katılım Her ne kadar tüm bu cihazların kullanılabileceği yukarıda yazılmış olsa da sizlere tavsiyemiz bir bilgisayar üzerinden derse katılmanızdır. Dersleri daha kolay takip edebilmek için İTÜ MOBİL uygulamasını yükleyin. Uzaktan eğitim davetleriniz İTÜ MOBİL uygulamasında bildirimler kısmında da çıkacaktır. İTÜ Mobil kurulumu için tıklayın. Dersler halihazırda mevcut olan ders programınıza göre aynı günler ve aynı saatlerde yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize, ailelerine ve sevdiklerine sağlık diliyoruz. 6 Nisan Pazartesi günü görüşmek üzere.