17 Eylül 2021 Telafi Yeterlilik Sınavı Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

17 Eylül 2021 Saat 10:00'da gerçekleştirilecek olan Telafi Yeterlilik Sınavı, telafi başvurusunda bulunmuş olan adaylarımızın hesaplarına tanımlanmıştır. Bu adaylar sınav adını şu anda Elma hesaplarında görebilirler.

Sınava Elma üzerinden "17 Eylül 2021 - Proficiency Exam" başlığından giriş yapılacaktır.

Sınava giriş sürecinde takip etmeniz gereken adımlar için lütfen tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri

• Sınava bilgisayar üzerinden güncel sürümlü Chrome tarayıcısı ile girilmesi gerekmektedir.
  • Tarayıcı üzerinde pop-up’lara izin verilmesi gerekmektedir. Talimatlar için tıklayınız.
  • Sınav aynı anda yalnızca tek pencerede açık olmalıdır. Herhangi bir problem durumunda (sayfanın eksik yüklenmesi, internet kopması, elektrik kesilmesi vb.) mevcut pencereyi kapatıp tekrar giriş yapıp sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Listening bölümü için kulaklık veya hoparlör gerekmektedir.
  • Sınavda VPN kullanılmamalıdır.

Sınav Kuralları

• Sınav, belirtilen günde saat 10:00’da erişime açılacak olup, saat 12:30’da kapanacaktır.​
  • Sınava geç giriş yapılması, adaylara kullanabilecekleri sınav süresinde kayıp olarak yansıyacaktır.​
  • Sınav sorularının cevaplanması tamamlanmadan sınav süresinin bitmesi durumunda mevcut cevaplarınız otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Sınav yazılımının arayüzü İngilizce'dir.
  • Sınavda cevaplanan/geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Reading bölümünde her soruyla beraber ilgili Reading metni görüntülenecektir.
  • Listening sırasında not alabilmeniz için yanınızda müsvedde kağıdı ve kalem bulundurmanız gerekmektedir. Dinleme metninde geçecek önemli başlıklar dinlemeyi yaptığınız ekranda yer alacaktır.​​
  • Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan adaylar sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.​
  • Sınav sırasında kayıt altına alınan veriler gerektiği durumlarda üniversitenin yetkili komisyonunca incelenecektir. Bu incelemelerde; kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilirse, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre işlem yapılacaktır.
  • Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

Sorularınızı http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yardım Bileti Oluşturun > Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > Sınavla İlgili Sorular kategorisi üzerinden yardım bileti açarak bizlere ulaştırabilirsiniz.