17 - 19 Ağustos 2021 Yeterlilik Sınavı Sonuçları

Sevgili Öğrencilerimiz,

17-19 Ağustos 2021 Yeterlilik Sınavı Sonuçları için aşağıdaki sayfadan sorgulama yapabilirsiniz. İTÜ öğrencileri öğrenci numarasıyla, İTÜ dışı adaylar ise doğrudan 7 haneli sınav kayıt numarası ile sonucunu görüntüleyebilir.

Yeterlilik Sınav Sonucu Sorgulama Sayfası

1. Oturum Puanı Language Comprehension ve Reading bölümlerine,
2. Oturum Puanı Listening ve Writing bölümlerine karşılık gelmektedir.

İtiraz süreci sonuçların açıklanmasıyla başlamış olup, 26 Ağustos 2021 Perşembe saat 17:00 itibarıyla sona erecektir. İtirazlar yalnızca İTÜ Yardım üzerinden alınacaktır. Bunun haricindeki kanallardan yapılan itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Sınav notuna itiraz eden öğrencilerimizin yalnızca "Writing" bölümleri yeniden değerlendirilir.

http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > Sınavla İlgili Sorular kategorisi üzerinden bilet oluşturup Writing puanınıza itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. İlgili bilette Adınız, Soyadınız ve Elma hesabınızda kullandığınız E-posta adresiniz mutlaka yer almalıdır.

İtiraz başvuruları toplu olarak değerlendirilecek olup buna ilişkin gerekli duyuru web sitemizde yapılacaktır.