YENİ KAYIT LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN EYLÜL 2021 YETERLİLİK SINAVI BAŞVURULARI

by Bekir Şerifoğlu | Eyl 09, 2021
Yeni kayıt yapmış olan lisans öğrencilerimiz aşağıdaki adımları izleyerek 11 Eylül 2021-13 Eylül 2021 saat 17:00 aralığında ücretsiz olarak İngilizce Yeterlilik Sınavı başvurusu yapabileceklerdir. İngilizce Yeterlilik Sınavı 15 Eylül 2021 tarihinde online olarak Elma sınav platformu üzerinden uygulanacaktır.

Yeni kayıt yapmış olan lisans öğrencilerimiz aşağıdaki adımları izleyerek 11 Eylül 2021-13 Eylül 2021 saat 17:00 aralığında ücretsiz olarak İngilizce Yeterlilik Sınavı başvurusu yapabileceklerdir. İngilizce Yeterlilik Sınavı 15 Eylül 2021 tarihinde online olarak Elma sınav platformu üzerinden uygulanacaktır.

[İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeyenler ya da girip başarısız olanlar için Düzey Belirleme Sınavı yapılacaktır ve bu sınava katılım zorunludur (İngilizce Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler hariç). Düzey Belirleme Sınavı için başvuru bilgilendirmesi websitemiz üzerinden ilerleyen günlerde ilan edilecektir.]

İngilizce Yeterlilik Sınavı başvurusu için lütfen aşağıdaki adımları eksiksiz tamamlayınız

1. Adım

https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/basvuru/ adresi üzerinden "2021 Yılında Üniversitemize Yeni Kayıt Olan Lisans Öğrenci" kategorisinden sınav başvurusu yapılmalıdır. Bu kayıt sırasında gireceğiniz e-posta adresi doğru yazılmalı ve erişilebilir olmalıdır.

2. Adım

Birinci adım tamamlandıktan sonra Elma çevrim içi sınav platformunda hesap açılmalıdır. Söz konusu platformda hesap oluşturma aşamasında sizden bir e-posta adresi girmeniz istenecektir. Bu e-posta adresi birinci adımda kullandığınız e-posta adresi ile aynı olmalıdır.

* Elma hesabı ve SİS üzerindeki e-posta adresleri farklı olan adaylar sınava katılamayacaklardır.

Elma hesabı oluştururken takip edilmesi gereken adımlar için tıklayınız.

Yeterlilik Sınavı Sistem Gereksinimleri

• Sınava bilgisayar üzerinden güncel sürümlü Chrome tarayıcısı ile girilmesi gerekmektedir.
  • Tarayıcı üzerinde pop-up’lara izin verilmesi gerekmektedir. Talimatlar için tıklayınız.
  • Sınav aynı anda yalnızca tek pencerede açık olmalıdır. Herhangi bir problem durumunda (sayfanın eksik yüklenmesi, internet kopması, elektrik kesilmesi vb.) mevcut pencereyi kapatıp tekrar giriş yapıp sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  • Listening bölümü için kulaklık veya hoparlör gerekmektedir.
  • Sınavda VPN kullanılmamalıdır.

Yeterlilik Sınavı Kuralları

• Sınav, belirtilen günde saat 10:00’da erişime açılacak olup, saat 12:30’da kapanacaktır.​
  • Sınava geç giriş yapılması, adaylara kullanabilecekleri sınav süresinde kayıp olarak yansıyacaktır.​
  • Sınav sorularının cevaplanması tamamlanmadan sınav süresinin bitmesi durumunda mevcut cevaplarınız otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Sınav yazılımının arayüzü İngilizce'dir.
  • Sınavda geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Reading bölümünde her soruyla beraber ilgili Reading metni görüntülenecektir.
  • Listening sırasında not alabilmeniz için yanınızda müsvedde kağıdı ve kalem bulundurmanız gerekmektedir. Dinleme metninde geçecek önemli başlıklar dinlemeyi yaptığınız ekranda yer alacaktır.​​
  • Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan adaylar sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir.​
  • Sınav sırasında teknik problemler nedeniyle sınavı tamamlayamayan veya sınava giremeyen öğrenciler için yine çevrim içi olarak tek oturum halinde 17 Eylül 2021 tarihinde telafi sınavı yapılacaktır.
  • Sınav sırasında kayıt altına alınan veriler gerektiği durumlarda üniversitenin yetkili komisyonunca incelenecektir. Bu incelemelerde; kopya çekme, kopya verme, aldatma, yanıltma gibi öğrencilik duruşuna uymayan davranışlar tespit edilirse, ilgili eylemde bulunan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ne göre işlem yapılacaktır.
  • Sınav tek oturum halinde gerçekleştirileceğinden toplamda 100 üzerinden 60 ve üzeri alan lisans öğrencileri başarılı sayılırlar. ​
  • Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

Sınav İçeriği

100

Toplam Süre (dakika)

150

* Writing bölümünde öğrencilerimizden Introduction, 2 Body ve Conclusion paragraflarını içerentam bir Essayyazmaları istenecektir. Öğrencilerimizin toplamda 250-350 kelime yazması beklenmektedir.

Daha önce çıkmış İngilizce Yeterlilik Sınavı soruları için tıklayın.

Yeterlilik Sınavında ve öncesinde karşılaştığınız sorunlarla ilgili yardım bileti oluşturarak destek alabilirsiniz. Söz konusu işlem için http://yardim.itu.edu.tr/ adresinden Yabancı Diller Yüksekokulu > İngilizce Yeterlilik Sınavı > Sınavla İlgili Sorular kategorisi üzerinden bilet oluşturabilirsiniz.

LÜTFEN SINAV SÜRECİNDE YAPILACAK DUYURULARI DEVAMLI OLARAK BU WEB SİTESİ ÜZERİNDEN TAKİP EDİNİZ.