İTÜ öğrencileri ile akademik ve idari personelinin, sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamak amacıyla kampüslerde yemekhane hizmeti sunulmaktadır. İTÜ genelinde; 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi Yemekhanesi, Gümüşsuyu Öğrenci Yemekhanesi, Gümüşsuyu Öğretim Üyeleri Yemekhanesi, Maçka Yabancı Diller Öğrenci Yemekhanesi, Maçka Yabancı Diller Öğretim Üyeleri Yemekhanesi, Taşkışla Öğrenci Yemekhanesi, Taşkışla Öğretim Üyeleri Yemekhanesi ve Tuzla Yemekhanesi olmak üzere 8 merkezde öğle yemeği verilmektedir. Yanı sıra, dersler devam ettiği sürece Ayazağa 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi Yemekhanesi ve Gümüşsuyu Öğrenci Yemekhanesinde akşam yemeği hizmeti de sunulmaktadır.

Mönüler, besin değerleri ve kalori tablolarıyla birlikte aylık olarak web sitesi üzerinden ilan edilmektedir. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından, her ay düzenli olarak yemek numuneleri alınarak analiz edilmektedir. Ayrıca yemeklerde kullanılan su ve yemekhanelerdeki içme suyu da düzenli aralıklarla İTÜ Gıda Mühendisliği ya da Çevre Mühendisliği bölümleri tarafından denetlenmektedir.

2013-2014 Akademik Yılı itibariyle 2 bin İTÜ öğrencisi, karşılıksız yemek bursundan yararlanmaktadır.

 

 

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.