5 Ekim 2020 ve Sonrasında DGS, YKS Ek Yerleştirme, Yabancı Öğrenci vb. Puan/Yerleştirme Türleri İle Gelen Öğrencilerimiz için Düzey Belirleme Sınavı

DGS, YKS Ek Yerleşleştirme, Yabancı Öğrenci vb. puan/yerleştirme türleri ile İTÜ'ye yerleşip, üniversite kayıtları 5 Ekim 2020 ve sonrası yapılmış/yapılmaya devam eden öğrenciler için 19-20 Ekim 2020 tarihlerinde Düzey Belirleme Sınavı yapılacaktır. Yukarıdaki şartlara uyan öğrenciler için çevrim içi sınav yapılacak olup, sınav için herhangi bir kayıt gerektirmemektedir. Kaydınız otomatik olarak yapılacaktır. Bu sınav İngilizce seviye bilginizi değerlendirmek için hazırlanmış olup, NOT DEĞERİ YOKTUR ve yalnızca doğru seviyedeki bir sınıfta eğitim almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle SINAVA KATILIMINIZ ZORUNLUDUR. Ayrıca, yalnızca emin olduğunuz soruları cevaplamanız, bilmediğiniz soruları boş bırakmanız gerekmektedir. HERHANGİ BİR DIŞ KAYNAK (sözlük vb.) veya KİŞİDEN YARDIM ALMAYINIZ. Aksi takdirde yanlış bir kura yerleşebilirsiniz ve yıl boyunca alacağınız eğitim verimsiz geçebilir. · Sınav sistemine giriş için gerekli bağlantı, kullanıcı adı ve şifre @itu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine (https://webmail.itu.edu.tr/) gönderilecektir. (Bu nedenle @itu.edu.tr uzantılı e-posta erişimi olmayanların ivedilikle Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek, e-posta adreslerine erişim sağlamaları gerekmektedir. Söz konusu işlem için https://yardim.itu.edu.tr/ > Yardım Bileti Oluşturun > Bilgi İşlem Daire Başkanlığı > Kullanıcı Hesabı kategorisinden yardım bileti oluşturabilir veya https://bidb.itu.edu.tr/ adresindeki iletişim bilgilerinden yararlanabilirsiniz.) · Sınav sistemine giriş için gerekli bağlantı, kullanıcı adı ve şifre @itu.edu.tr uzantılı e-posta adresleri gönderildiğinde yine bu sayfa üzerinden duyuru yapılacaktır. Duyuruları takip ediniz. · Şifre 10 hane olup, kopyalanarak alınması durumunda eksik/fazla karakter ile kopyalanmadığından emin olunmalıdır. · Sınava sadece masaüstü veya dizüstü bilgisayar ile giriş yapılabilecektir. (Tablet veya telefon ile giriş mümkün olmayacaktır.) · Sınav sistemine sadece Google Chrome üzerinden giriş yapılmalıdır. (Mail içeriğinde bulunan link Google Chrome ile açılmalı, Chrome dışındaki herhangi bir browser üzerinden giriş yapılmamalıdır.) · Sınava giriş yapılan bilgisayarın sistem saatinin güncel ve Türkiye saati (GMT+03:00) olması gerekmektedir. Sınav sayfası açıldıktan sonra Time Zone ayarının değiştirilmesi durumunda ana sayfanın güncellemesi gerekmektedir. · SINAVA BAŞLADIKTAN SONRA SINAV SAYFASI YENİLENMEMELİDİR. SINAV ESNASINDA SINAV SAYFASININ YENİLENMESİ DURUMUNDA SINAV OTOMATİK OLARAK SONLANDIRILACAKTIR. · Sınav sırasında görüntü ve ses kaydı alınmayacaktır. Dolayısıyla sınav için kamera veya mikrofon gerekmemektedir. · Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci, en geç 10 dakika içinde sisteme yeniden giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilecektir. · Sınav süresi 90 dakikadır. Süre ilk sorunun açılmasıyla başlayacaktır. · Sınavda geçilen sorulara geri dönmek mümkün değildir. Metin üzerinden çözülecek sorularda ilgili metin her soruda ekranda görüntülenecektir. · Sınav sırasında cevaplanan sorular her soru geçişinde kaydedilmektedir. Son soru ise, sağ üstteki “Finish Test” butonuna basıldığında veya sınav süresinin dolması sebebiyle sınav otomatik olarak bitirildiğinde kaydedilerek sisteme aktarılmaktadır. · Sınav tek oturum halinde gerçekleştirilecektir ve başlandıktan sonra 90 dakika içinde tamamlanması gerekmektedir. Sınava ara verip geri dönüş yapılamaz. · Sınavı en erken ve en geç başlatabileceğiniz süre aralığı size gelecek olan e-posta da yer alacaktır (Söz konusu e-posta gönderildiğinde buradan yeniden duyuru yapılacaktır). · Sınav sonucuna göre yerleştiğiniz kur ve sınıf ile ihtiyacınız olan diğer tüm bilgiler yine bu sayfa üzerinden ilan edilecektir.